انواع کباب کوبيده


کباب کوبيده را مي توان از گوشت هاي متفاوتي تهيه کرد مانند گوشت گوسفند،گاو و مرغلذيذ ترين و محبوب ترين کباب کوبيده با گوشت گوسفندي و چربي و پياز تهيه مي شود که ائويه مناسب کباب کوبيده سماق مي باشد کباب کوبيده هم به پلو سرو مي شود و هم با نان که معمولا با نان سنگک و پياز و ريحان سرو مي شود



  • کباب کوبيده لقمه

  • کباب کوبيده نگيني


طرز تهيه کباب کوبيده



در آشپزخانه صنعتي کيبو براي تهيه کباب کوبيده از گوشت چرخ کرده گوسفندي و يا ترکيبي از گوشت چرخ کرده گوسفندي و گوساله مي باشد به همراه پياز چرخ شده


کالري چلوکباب کوبيده


کباب کوبيده کيبو 


هر 100 گرم از اين غذا داراي 250 کيلو کالري انرژي است.


تاريخچه کباب کوبيده


اين طور که ميرزا محمدرضا معتمدالکتاب نويسنده کتاب تاريخ قاجار نوشته، پاي کباب را ناصرالدين شاه به ايران باز کرد. مي‌گويند به دستور شخصي ناصرالدين شاه که اصليتي قفقازي داشته و نوعي غذاي قفقازي به ايران وارد شده‌است که بعدها آشپزهاي درباري شيوه پخت آن را کمي تغيير داده‌اند و کباب امروزي به عنوان يک غذاي کاملاً ايراني ماندگار شده‌است.


بر اساس داستاني که توسط دوستعلي خان معيرالممالک از نوادگان ناصرالدين شاه نقل شده‌است، حکايت از آن دارد که ناصرالدين شاه 87 همسر داشته‌است که 4 نفر از آن‌ها رسمي بوده‌اند و بقيه صيغه. هنگاميکه يک روز جمعه شاه قصد زيارت عبدالعظيم در شهرري داشته‌است، پيشخدمت‌هاي او مجبور بودند روز پنجشنبه به آن منطقه بروند و در حدود1000 تا 2000 کباب را بر اساس دستور شاه براي خود او و 1000 همراه و خدمه و همسرانش آماده کنند و کبابها نيز هميشه همراه با سبزي خوردن و پياز سرو مي‌شده‌است.


اعتمادالسلطنه در نوشته‌هايش نقل مي‌کند و مي‌نويسد اولين چلوکبابي نامش نايب بوده‌است که در بازار تهران قرار داشته‌است و شبيه رستورانهاي اروپائيان غذا را بر روي ميز سرو مي‌کرده‌است؛ ولي اسناد ديگري نيز موجود مي‌باشد که اولين چلوکبابي در تبريز نزديک مرز با قفقاز تأسيس شده بوده‌است. پيشخدمتهاي رستوران نايب در آن زمان برنج‌ها را به صورت هرم در بشقابها قرار مي‌دادند و همراه آن تکه کره‌اي نيز سرو مي‌شده‌است. پيشخدمت‌ها يکي يکي برنجها را بر سر ميزها مي‌بردند و بلافاصله نفر بعدي کباب‌ها را با سيخ در بشقابها قرار مي‌داده است. در آن زمان هر نفر مي‌توانسته هر چند تا مايل بوده‌است کباب بخورد و مبلغي که از مشتريان گرفته مي‌شده، يکسان بوده‌است.


اعتمادالسلطنه وزير انتشارات ناصرالدين شاه و رئيس دفتر مترجم در آن زمان براي پرداخت بهترين چلوکباب که توسط چلوکبابي نايب ارائه مي‌شد بين 3 تا 5 ريال آن زمان پرداخت کرده‌است. همچنين در سال 1295 عبداله بهرامي معاون اداره امنيه تهران (پليس امروزي) بيشترين مبلغي که براي هر وعده چلوکباب پرداخت مي‌کرده‌است 4 تا 5 ريال بوده‌است. حدود سي سال قبل در سال 1320 رومه اطلاعات براي يک پرس چلوکباب مبلغ 5 ريال دريافت مي‌شده‌است که شامل کباب برگ بزرگ، کره 330 گرم برنج، پياز و نان بوده‌است. در همان زمان چلوکباب کوبيده مبلغ 4 ريال قيمت داشته‌است.


کباب کوبيده نگيني


چلوکبابي‌هاي معروف تهران


يکي ديگر از چلوکبابي‌هاي معروف تهران هم راه افتاد که مردم نام آن را «مرشد چلويي» گذاشته بودند. حاج ميرزا احمد عابد نهاوندي معروف به «مرشد چلويي» در ضلع شرقي مسجد جامع بازار تهران غذافروشي داشت. او که به خاطر داشتن درجات عرفاني و احترام مردم بود، روي تابلوي مغازه اش نوشته بود: «نسيه و وجه دستي داده مي‌شود حتي به جنابعالي به قدر قوه.


درباره? مرشد چلويي روايت‌هاي زيادي به يادگار مانده است به صورتي که مرشد گفته بود، کساني که مي‌خواهند غذا بيرون ببرند، هدايت کنيد تا از نزد او بگذرند چون بيشتر کساني که غذا بيرون مي‌بردند، بچه‌ها و نوجواناني بودند که براي کارفرمايان و صاحبان مغازه‌هاي بازار غذا مي‌گرفتند و مي‌بردند و خودشان از آن غذا محروم بودند. مرشد کودکي که با ظرف غذا در دست، نزد او مي‌آمد قدر پلوي زعفراني روي باديه او مي‌ريخت و ظرف را کامل مي‌کرد و بعد تکه کباب يا لقمه گوشت يا اگر تمام شده بود، ته ديگي زعفراني داخل روغن مي‌کرد و دهان آن پسربچه يا نوجوان مي‌گذاشت.


مالك يكي از معروفترين چلوكبابي هاي تهران كه نامش چلوكباب شمشيري بوده حاج حسن شمشيري نام دارد كه در قسمت شرقي سبزه ميدان قرار داشت و در زمان رضاشاه تاسيس شده بود. بعدها اين چلوكبابي به يك ساختمان 4 طبقه منتقل شد كه طبقه اول آشپزخانه بود طبقه دوم مخصوص مغازه دارها و بازاريان و افراد مجرد و طبقه سوم و چهارم براي خانواده ها و مقامات درنظر گرفته شده بود. هر طبقه با آئينه هاي زيادي تزئين شده بود و خود آقاي مشيري بر طبقات سوم و چهارم شخصا نظارت مي كرد.از ساعت 11 صبح بوي كباب و برنج كه در چلوكباب شمشيري پخته مي شد فضاي آن اطراف را پر مي كرد و رهگذران را براي خوردن چلوكباب را تحريك مي كرد. چلوكبابي كه در شمشيري ارائه مي شد شامل يك بشقاب برنج همراه با كره و دو عدد كباب بوده است.


براي اطلاعات بيشتر و دريافت رسپي انواع غذاها از جمله قرمه سبزي ،قيمه ،انواع کباب از جمله جوجه کباب ، چنجه و …. به قسمت مقالات سايت کترينگ کيبو مراجعه کنيد.



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کباب ,کوبيده ,زمان ,بوده‌است ,گوشت ,ناصرالدين ,کباب کوبيده ,چلوکبابي‌هاي معروف ,«مرشد چلويي» ,چلوكباب شمشيري ,بشقابها قرار
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

***موسیقی و آموزش درقزوین*** براي خاطر تو مرجــــع دانلود فیلم و سریال + مـــوزیک های ایرانی و خارجی طراحي سايت آموزش bindak دلنوشته‌های یک علاقمند به دیجیتال مارکتینگ خانه قرآن جواد الائمه روستای کاسگر محله زندگی را بنوش عشق است زنده ياد ناصر خان حجازي و استقلال لذتِ مصراع