آشپزخانه صنعتي 


آشپزخانه صنعتي با توجه به کار بردن کلمه صنعتي تفاوت بسياري با آشپزخانه خانگي ما خواهد داشت .در يک آشپزخانه صنعتي به ميزان زيادي غذا آماده سازي و طبخ خواهد شد که اين خود نشان دهنده حساسيت و وقت در ميزان بالاي سرويس دهي مي باشد. زيرا در يک آشپزخانه معمولي ما براي افراد يک خانواده غذا تهيه خواهيم کرد اما در يک آشپزخانه صنعتي که محل سرويس دهي به هتل و رستوران و فست فود و… مي باشد


تعيين کننده اصلي کيفيت خدمات و غذاهاي کترينگ شرکتي و همچنين  تهيه غذاي مجالس ميزان رضايت مشتريان شما از آنها، نيروي انساني و افراد فعال در کترينگ ميباشد. تفاوت هاي بسيار زيادي بين آشپز يک کترينگ با آشپز يک رستوران وجود دارد چراکه با توجه به حجم غذاي توليد شده در کترينگ، آشپزي که استخدام مي کنيد بايد حتماً آموزش هاي لازم در خصوص آشپزي صنعتي را ديده و تجربه کار در يک آشپزخانه صنعتي را داشته باشد.


طراحي آشپزخانه صنعتي 


 در ابتداي طراحي يک آشپزخانه صنعتي بايد براي تجهيز ادوات طبخ غذا از ابتدا شروع کرد تجهيزات آماده سازي ، تجهيزات پخت ، سيستم هاي برودتي ، ماشين آلات پخت و دستگاه هاي جانبي که تمامي اين ماشين آلات براي شروع يک سيتم يکپارچه که منجر به ارتقا کيفيت شود اامي مي باشد و با در نظر گرفتن معيار هاي انتخاب درست تجهيزات ميتواند اين کيفيت را روز به روز ارتقا بخشيد. آشپزخانه در يک منزل هميشه قلب خانه بوده است و در يک رستوران و هتل و تالار و… هم همين نقش را ايفا ميکند به همين دليل براي تنظيم بودن اين قلب بايد به تمامي نکات آسايش آن فکر کرد. در يک آشپزخانه صنعتي به تمامي موارد بايد توجه نمود:


آماده سازي محلي براي طبخ و پخت غذا



  • اجزاي يک آشپزخانه صنعتي

  • بهداشت رستوران

  • نحوه چيدمان

  • خط توليد آشپزخانه صنعتي

  • طراحي آشپزخانه صنعتي

  • مقدمات راه اندازي



طراحي و تاسيس يک تهيه غذا هم مانند هر کار ديگري نياز به علاقه و اشتياق واقعي دارد. 


ناهار و عصرانه. اگر از تهيه ساندويچ، پيتزا، تارت، سالاد و غذاهاي ديگري که عموماً در طول روز سرو مي‌شوند لذت مي‌بريد،‌ مي‌توانيد کترينگ خود را بيشتر بر روي وعده هاي زمان ناهار متمرکز کنيد. مي‌توانيد غذاي ادارات و سازمان ها‌، جشن ها و مراسم برگزار شده در طول روز، غذاي مدارس و … را تأمين کنيد.


پذيرايي مراسم عروسي و مناسبت هاي خاص. کيترينگ هاي مخصوص مراسم عروسي معمولاً منوي مفصلي از اشتها آورها و فينگرفود در کنار غذاهاي اصلي و دسر‌ها ارائه مي‌کنند.


دسر. اگر به پخت کيک و کلوچه علاقه داريد، مي‌توانيد کترينگ تهيه دسر داشته باشيد. اين انتخاب باعث محدود شدن تعداد مشتريان مي‌شود ولي در عوض وسايل آشپزخانه صنعتي و تجهيزات آشپزخانه صنعتي و لوازم اوليه کمتري لازم خواهيد داشت.


 تفاوت کترينگ با تهيه غذا



درواقع معني کترينگ همان تهيه غذاست و هردو يک کار را انجام مي‌دهند. هردوي آن‌ها غذا و نوشيدني تهيه مي‌کنند و به نوعي شامل بعضي از رستوران‌ها مي‌شوند اما کترينگ در اصطلاح بيش‌تر مربوط به تهيه غذايي است که براي يک رويداد اجتماعي است و در ميزان بيش‌تري پخته مي‌شود. مهم‌ترين تفاوت کترينگ با رستوران در تهيه غذا اين است که کترينگ بيش‌تر غذاهاي مسافران هوايي و زميني، بيمارستان‌ها و مجالس را تامين مي‌کند. بنابراين اگر بخواهيم انواع کترينگ را دسته‌بندي کنيم، بايد از کترينگ مسافرتي (هوايي و ريلي)، بيمارستاني، مجلسي و کترينگ غذاهاي رژيمي صحبت کنيم.


انواع کترينگ




  • کترينگ کلاسيک




در اصل به کترينگ رستوران هايي گفته مي شود که غذاهاي سنتي، رسمي و در بعضي موارد غذا هاي محلي منطقه را تهيه و سرو مي کنند. براي مثال در ايران، کترينگ هاي رستوران هايي که غذاي هايي مثل انواع چلوکباب (کباب کوبيده ، جوجه کباب ) چلو خورش ها( خورش قورمه سبزي ، قيمه نثار)، خوراک ها و انواع غذا هاي سنتي ايراني مانند لوبيا پلو با گوشت چرخ کرده ، آلبالو پلو ،  عدس پلو ، کلم پلو ، شيرين پلو و .را سرو مي کنند، کترينگ کلاسيک گفته مي شود. در واقع غذاي ايراني، کترينگ کلاسيک در ايران است. کترينگ کلاسيک مرسوم ترين نوع کترينگ در شهر است که تعداد آن ها در مقايسه با ديگر کترينگ ها، به ميزان چشمگيري بيشتر است. بعد از کترينگ کلاسيک،  غذاي فست فودي هم توانسته اند جايي براي خود دست و پا کنند. به طوري که امروزه تعداد قابل توجهي کترينگ در سطح شهر وجود دارند که غذاهايي مثل برگر، مرغ سوخاري، انواع پيتزا، پاستا به همراه سيب زميني سرخ کرده تهيه و سرو مي کنند. گفتني است نسل جوان، عموما استفاده از کترينگ هاي فست فودي را به کترينگ هاي کلاسيک ترجيح مي دهند. به خاطر داشته باشيد که از نظر ارزش غذايي، کترينگ هاي کلاسيک، در مقايسه با فست فودي ها، در شرايط بهتري قرار  دارند.




  • کترينگ هاي هوايي




کترينگ هاي غذاي هوايي، شرايط متفاوت تري در مقايسه با کترينگ هاي زميني دارند. اصولا غذاي کترينگ هاي هوايي به صورت نيمه آماده، کنسروي و يا سبک است. چرا که در هواپيما به هنگام پرواز، براي متعادل ماندن شرايط گوارشي مسافران، بهتر است از غذا هاي سبک استفاده شود. همچنين به دليل نداشتن شرايط گرم کردن غذا براي تمام مسافران، غذا ها اصولا به شکل کنسرو يا غذاي سبک و سرد عرضه مي شوند. 




  • کترينگ‌هاي ريلي




از سوي ديگر در کترينگ هاي زميني، به دليل داشتن امکانات بيشتر و شرايط مناسب تر، تنوع غذايي بسيار زياد تر بوده و همچنين غذا ها به صورت داغ و تازه به کاربران عرضه مي شود. در کترينگ هاي زميني، انواع کباب ها، خورش ها و حتي غذا هاي سنتي به همراه انواع نوشيدني هاي گرم و سرد تهيه و سرو مي شوند. کترينگ ريلي يا قطاري هم در همين دسته مي‌گنجد.




  • کترينگ بيمارستاني




در کترينگ هاي بيمارستاني، شرايط کمي متفاوت است و تهيه کردن غذا ها با محدوديت هاي خاصي مواجه است؛ چرا که بيماران بستري شده در بيمارستان ها، با توجه به نوع بيماري شان، بايد رژيم غذايي خاصي را رعايت کنند؛ در نتيجه نوع غذايي که در کترينگ هاي بيمارستاني تهيه مي شود، بايد با عموم رژيم هاي غذايي بيماران سازگار باشد. اصولان غذاي کترينگ هاي بيمارستان ها، غذاي بدون روغن و چربي است که داراي ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن هستند و همچنين هضم آن ها هم براي دستگاه گوارشي آسان است.


 




  • خدمات يا تشريفات مجالس




آنچه از کترينگ در بين مردم بيش‌تر شناخته شده است، ارائه خدمات غذايي به مجالس مختلف است. البته اين مجالس شامل عروسي، تولد، مهماني‌ها، همايش‌ها، سمينارها و جشنواره‌ها مي‌شود که بيش‌تر از همه تشريفات در عروسي‌ها روي بورس است. اين روزها کار خدمات مجالس تخصصي‌تر شده  است و براي برگزاري جشن فارغ‌التحصيلي، مراسم ترحيم و جشن‌هاي مناسبتي هم فعاليت مي‌کنند. خدمات برگزاري عروسي شامل فضاي عروسي مثل باغ يا تالار، گل‌آرايي، شمع‌آرايي، ديزاين باغ، معرفي سالن زيبايي براي عروس، معرفي گروه عکاسي و فيلمبرداري و از همه مهم‌تر تهيه غذاي مجلس عروسي است. از آنجايي که جشن عروسي از مهم‌ترين جشن‌هاي زندگي هرشخصي است، برگزاري آن مهم است. مهم‌ترين نکات در تهيه غذا براي عروسي، داغ بودن غذا، کيفيت مواد اوليه غذا، ميزان غذا و ظاهر آن است.


کترينگ کيبو


کترينگ هاي رژيمي چه تفاوتي با ديگر کترينگ ها دارند ؟


به طور کلي کترينگ هاي مختلف مثل هواپيمايي، قطار، هتل و بيمارستان ها، بر اساس نياز هاي کاربران شان، تنوع غذاي شان را تعيين مي کنند. بر همين اساس، کترينگ هاي غذاي رژيمي، پايه و اساس انتخاب غذا و مواد اوليه براي تهيه و سرو غذاهايشان، بر اساس خوراکي هاي رژيمي با ميزان چربي و قند کم انتخاب مي شوند. براي مثال، غذا هاي گياهي، سبزي ها و سالاد ها، گوشت سفيد کبابي، حبوبات بدون چربي هاي اشباع شده، از موارد اصلي منوي غذاي رژيمي هستند. تعداد کترينگ هاي غذاي رژيمي، در مقايسه با ديگر کترينگ ها در سطح شهر کمتر است؛ ولي اين دسته ، طرفداران خاص خودشان را دارد. گفتني است که کترينگ هاي غذاي رژيمي در بعضي موارد، مي توانند غذاي مورد نياز بيمارستان ها و باشگاه هاي ورزشي را هم تامين کنند.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تجربه زندگی سالم با ما Diane Jeff Holly James شیشه سکوریت و درب اتوماتیک در اندیشه Jenn سجاد نوبختی ♡♥We-Home♥♡